Monday 29 August 2016

Sandbergin tapettiuutuudet
Sandbergin juuri ilmestynyt Familj-mallisto on täynnä värikkäitä ja leikkisiä lastentapetteja jotka eivät kyllästytä teiniä tai aikuistakaan. 
---
New wallpaper designs by Sandberg have nice pattern for kids and teenagers and they don't look too childish in adult's room either.

Littlehelsinki blogi jättäytyy nyt pois Dekon nettisaitilta mutta jatkaa tutussa osoitteessa http://littlehelsinki.blogspot.fi/

Tuesday 12 July 2016

Parasta lakritsia

En juurikaan välitä leivoksista enkä kakuista mutta kunnon lakritsia tai salmiakkia en voi vastustaa. LIQ on uusi suomalainen gourmet lakritsimerkki jonka herkullisten makujen takana on kokki Tomi Björk. Täydellisen herkulliset eri maut valmistetaan Uudellamaalla ja ne on pakattu tyylikkäisiin pakkauksiin jotka kehtaa viedä sellaisenaan lahjaksi.
---
New Finnish liquorice brand LIQ brings us the premium liquorice and its different tastes designed by chef Tomi Björk. Beautifully designed packages make a super nice gift.

Friday 17 June 2016

Hammasharjojen aateliaKesäreissuilla on hyvä olla mukana tyylikäs hammasharja. Kansainvälisesti tunnettu muotoilija Andreas Engesvik on suunnitellut Jordanille uuden Clean Smile -hammasharjan. Harja lanseerattiin ensimmäisenä maailmassa Suomessa huhtikuun alussa ja se lanseerataan kansainvälisesti kesän jälkeen. Kaunis harja on saatavana monessa eri värissä päivittäistavarakaupoista ja tavarataloista.

---

Designer Andreas Engesvik has designed a new colourful and funky looking toothbrush for Jordan. It will be available in five different colours this summer.

Monday 16 May 2016

Kerro, kerro kuvastinSeinäpeileihin keksitään harvoin enää mitään uutta koska kaikki on tehty jo moneen kertaan. Silti joskus tulee uusia tuulahduksia. Kulmistaan pyöristettyjä peilejä on tullut nyt markkinoille useampia. Muuton Framed peiliä kiertää teräksinen reunus. April and Mayn Sight-peili taas yhdistää lasin ja puun. Jälkimmäistä saa kolmessa eri koossa joista kahdessa pienimmässä on puuhylly.
---
New mirrors by Muuto have curved steel edges. Sight-mirrors by April and May combine wood and glass. The mirrors come in three sizes and two smallest ones have a small wooden shelf attached to them.

Friday 22 April 2016

Terveisiä Milanosta!

Milanon kansainväliset sisustusmessut järjestettiin viime viikolla ja kävin ihastelemassa messuantia, kaupungin sykkivää tunnelmaa ja sisustuksen uusia tuulia. Tässä pikainen silmäys tuon viikon tarjontaan. Muutamassa päivässä ehtii paljon muttei koskaan tarpeeksi ja paljon kaikkea ihanaa jäi vielä näkemättä. Pikakatsauksen perusteella sisustuksessa vahvassa nousussa ovat edelleen art deco-vaikutteet niin kalusteiden muodossa kuin väreissäkin sekä skandinaavinen muotoilu ja kasvit. 
---
Last week was a busy week in Milan. Salone del Mobile-furniture fair and the lively city of Milan full of design and happenings are always an inspirational experience.

Photos:
1-2. Masterly-exhibition introducing new dutch design in Palazzo Turati. 3. Gufram on the Rocks-exhibition in Corso Como.4. French furniture manufacturer Harto. 5. Installation by Sou Fujimoto for Cos.6. Moroso 7. Menu 8. &Tradition

Monday 11 April 2016

Hannu Väisänen ja FinlaysonFinlayson ja kuvataiteilija Hannu Väisänen ovat tehneet yhteistyönä sarjan tekstiilejä. Mallistoon kuuluu kolme kuosia; Emo, Kutu ja Kuru, jotka ovat saaneet aiheensa Väisäsen kuvataiteesta. Kutu ja Kuru on suunniteltu nimenomaan Finlaysonia varten ja kuvan Emo-pöytäliinakuosi on saanut aiheensa Väisäsen teoksen pohjalta. Guassilla ja tussilla paperille piirretyt kuosit on painettu digitaalisesti kankaalle jolloin siveltimenvedot näkyvät tarkasti tekstiileissäkin. Ei hullumpaa, sanon minä! Tuotteet tulevat myyntiin heinäkuun alussa.  
---
Finnish painter Hannu Väisänen has brought his art into textile collection made together with Finlayson. The products will be in stores in July.

Thursday 31 March 2016

Erik Johansson

Vielä ehtii katsomaan Erik Johanssonin upeita kuvia Tukholman Fotografiskaan. Näin ne itse viikonloppuna ja isoina vedoksina olivat kyllä mahdottoman hienoja.
---
Wonderful and odd worlds by Swedish photographer Erik Johansson are now presented in Fotografiska, Stockholm. 

Monday 28 March 2016

Kaktuksia kerrakseen

Kun joku kasvi lyö sisustustrendinä läpi niin sitäpä sitten katsellaan lähes ärsyttävyyteen asti joka paikassa. Hetki sitten joka ikinen sisustuslehti oli täynnä eukalyptuksen oksia ja nyt trendinä on kaktus. En oikein usko kasvitrendeihin, sillä kotona pitää saada pitää juuri niitä kukkia ja kasveja joista oikeasti tykkää. Kaktuksista kyllä tykkään ihan oikeastikin, sillä olen kerrassaan surkea viherpeukalo ja armolliset kaktukset pärjäävät vähällä. Tanskassa uusi trendi on viety huippuunsa ja Kööpenhaminaan on perustettu ensimmäinen kaktuksiin keskittyvä konseptikauppa. Tyylikästä ja taatusti trendikästä!
---
When a certain trend is on, it's really on! In interior decoration it seems to be plants and especially cactuses right now. Danish store Kaktus Copenhagen has taken this trend to the extreme and opened the first ever concept store specializing in cacti. So, if you are visiting Copenhagen any time soon, make sure to visit this place!

Kaktus Copenhagen, Jaegersborggade 35, Copenhagen

Wednesday 23 March 2016

Klaus Haapaniemen uudet sävyt

Klaus Haapaniemi on julkistanut uusia keväisempiä värityksiä tuotteistaan. Tutut ja uudet kuosit ovat nyt täynnä heleän roosan sävyjä.  Yllä olevasta torkkupeitosta ei voi sanoa muuta kuin että komea on!
---
Klaus Haapaniemi has brought shades of light pink into his new collection of textiles and lamps.

Tuesday 8 March 2016

Marimekko Fall/Winter 2016Marimekko esitteli Pariisissa komeasti tulevan syksyn ja talven uuden vaatemallistonsa jossa näkyy vahvasti taiteellisen johtajan Anna Teurnellin kädenjälki. Vaikkei ole kesäkään vielä niin innostun silti jo näistä syksyn jutuista. Tyylikästä, kivoja leikkauksia ja tuttuja sekä uusia kuoseja. Oma lemppari on tietysti tuo ensimmäinen. Entä teidän?
---
Marimekko presented their new AW16 collection in Paris and here are some of my favorites. Which one would you wear?

Friday 4 March 2016

Pear and CoinPear and Coin on eksoottisesta nimestään huolimatta uusi suomalainen muotoilualan yritys joka valmistaa kauniita, moderneja kalusteita. Yrityksen mallistosta löytyy ihana Lastu-keinu, monikäyttöinen Lastu-jakkara sekä olohuoneeseen sopiva Kaari-pöytä. Keinua myy Skanno ja kaikki tuotteet ovat tilattavissa myös yrityksen nettisivuilta.
---
Pear and Coin is a new Finnish furniture company producing good quality wooden furniture. First products are lovely Lastu-swing and stool and Kaari- coffee table.

Photos Kristiina Kurronen/Otavamedia and Pear and coin

Saturday 20 February 2016

Anderssen & VollPaljon himottavaa muotoilua tulee Tanskasta ja Ruotsista, mutta tulee sitä Norjastakin. Vuonna 2009 perustettu Anderssen & Voll on norjalainen suunnittelutoimisto jonka superkaunista Hector-sohvaa ei voi vastustaa. Myös klassinen ja pinoutuva Favn-tuoli ei ole hullumpi. Molemmat lanseerattiin juuri pidetyillä Tukholman messuilla. Anderssen & Vollin suunnittelemia tutumpia tuotteita löytyy myös mm. Muuton ja Hayn tuotteiden joukosta. 
---
Much of interesting design comes from Sweden and Denmark but we don't hear that much about Norway. However, there is lot going on and and Anderssen & Voll is a great example. Their gorgeous Hector-couch is perfect!

Thursday 11 February 2016

Nothing can go wrongNäiden seinien sisällä ei päivästä puutu iloa. Photowallin uuden malliston tapeteissa on väriä ja leikkisiä pintoja niille joita ei valkoinen seinä kiinnosta. Tapetit on suunnitellut ruotsalainen printtikuoseihin keskittynyt design duo Nothing Can Go Wrong.
---
New wallpaper collection from Photowall introduces bold, playful and colorful prints. The collection is designed by Swedish Nothing Can Go Wrong.

Monday 8 February 2016

Oi Suomi!Tein uusimpaan Dekoon jutun suomalaisesta designista ja muodista. Kuvauspaikkana oli upea Alvar Aallon mestariteos Finlandia-Talo. Upeat kuvat ottivat Kristiina Kurronen ja Jorma Marstio/Otavamedia.
---
I did a styling for February's Deko magazine with the classics and best new Finnish design and fashion. Stunning background for our photo shoot was Alvar Aalto's Finlandia Hall. Photos Kristiina Kurronen and Jorma Marstio/Otavamedia.

Tuesday 2 February 2016

Muuton kevään värimaailma
Muuton kevään värimaailmassa on viileää punaista, sammaleen vihreää, mustikansinistä ja keltaista. Monesta klassikosta, kuten Dots-naulakosta, on ilmestynyt jälleen uusia värejä.
---
Muuto introduces some new colors in their Spring collection: Their favourite products are now colored with blueberry-blue, salmon-red and moss-green.

Monday 25 January 2016

Soiva Helsinki
Tiesittekö että on olemassa soiva Helsinki? Nimittäin syötävän hyvännäköinen kannettava kaiutin joka kantaa nimeä Helsinki. Pieni mutta ääneltään pippurinen kaiutin toimii langattomasti ja näyttää paremmalta kuin moni käsilaukku. Kaiutinta saa useassa eri väreissä, vifa.dk. Käykääpä myös katsomassa Tukholma ja Kööpenhamina!

---
Did you know that Helsinki is also a name for Vifa's new gorgeous looking bluetooth loudspeaker? Small speaker has a great sound and better yet, it does look nicer than most handbags!

Saturday 2 January 2016

Marimekon kevät 2016
Joulun aika ja vuoden loppu vierähtivät sen verran kiireellä ohi että blogin puolella on ollut hiljaista. Lupaan tehdä ryhtiliikkeen. Joulut on nyt kuitenkin nähty ja on ihana päästä suuntaamaan ajatukset kohti kevättä ja uusia tuulia. Vaatteista se yleensä lähtee. Marimekon kevään uutuuksissa näkyy vahvoja retrovaikutteita 1960-ja 70-luvuilta. 
---
I'm happy that winter is half way done and I can start waiting for the spring. It all starts from new clothes. Marimekko's new spring collection brings strong vibes from the 60's and 70's.