Monday 30 September 2013

Girl's Saturday


Sometimes it's fun to see other bloggers and get to know the people behind the blog. Saturday I was invited by Suvi from Retromoderni to meet with other bloggers who write about interior design. What a fun night with great food, great people!
---
Joskus on kiva tavata kaltaisiaan. Lauantaina olin Retromoderni-blogin kutsumana viettämässä hauskaa iltaa muiden sisustuksesta kirjoittavien bloggareiden kanssa. Tarjolla oli hyvää ruokaa, kaunis koti, loistavaa seuraa ja paljon juttua sisustuksesta, asumisesta ja ihan vähän aaveistakin. Käykääpä tutustumassa myös näihin ihaniin blogeihin: Sort of pink, Sitruunahappoa, Sally's ja Cirkus.


Thursday 26 September 2013

New from Nynne Rosenvinge


If you are looking for new art to hang on your walls here are some lovely new posters from Nynne Rosenvinge. They are available in her Etsy shop.
---
Meillä ei enää seinät tahdo riittää kaikille ihanille julisteille ja taiteelle, josta haaveilen... Jos jollakulla teistä on vielä seinillä tilaa niin tässä ihania ja graafisia julisteuutuuksia tanskalaiselta Nynne Rosenvingeltä.

Monday 23 September 2013

Finnsdottir Ceramics


Danish Finnsdottir makes nice looking ceramics that resembles pastry or candy. I love the pendant lights and vases.
---
Tanskalais-islantilaisen Finnsdottirin keramiikka on koristeellista mutta silti modernia ja syötävän herkullisen näköistä. Valaisimista tykkään erityisesti !

Saturday 21 September 2013

Protoshop 2013


Protoshop by young Finnish designers has every year the fresh, new and always the most interesting products of Habitare fair. Same thing this year.
---
Täytyy yhtyä alan yleiseen nurinaan, että Habitare ei tänä vuonna oikein vakuuttanut. Messuhallissa oli tyhjää tilaa, yrityksiä oli jäänyt messuilta pois ja harvat osastot säväyttivät. Se mikä ei kuitenkaan petä koskaan, on Imun ja Suomen Messujen yhdessä järjestämä Protoshop, jossa esitellään vuoden kiinnostavimmat uudet proto-vaiheessa olevat tuotteet. Suosikkini olivat Hanna Anosen Ripsiraita-matto, Minttu Somervuoren Palmikko-kangas ja Fanni Suvilan Hattara-pöydät. Hyviä olivat kaikki muutkin. Tarttukaa nyt valmistajat näihin!

Friday 20 September 2013

Play house


Before we close the play house door for this season, here are some photos from the inside. We are still looking for a battery operated light so that the owners of the house can arrange secret meetings during the evenings.
---
Ennen kuin laitetaan leikkimökki talviteloille, niin tässä muutamia sisäkuvia kesältä. Periaatteena oli että mitään uutta ei hankita eli hyllyt ja kalusteet kaivettiin varastoista. Mökin pitää kestää myös leikit eli roskaa saa tulla. Lattialankut maalattiin vaaleanpunaisella Betoluxilla (asukkaiden toiveesta) ja sisäseinät päätettiin jättää ainakin toistaiseksi levyttämättä ja maalaamatta kun vaalea puu ja raidoitus niissä miellyttivät silmää. Ulkoseinään hankittiin Hongkongista vesitankki josta asukkaat saavat vettä leikkeihin. Pimeneviä iltoja varten hankitaan vielä ladattava lyhty jotta sisällä voi pitää syysiltojen salaseuraa.


Wednesday 18 September 2013

The Wild Northland


I am such a fan of Saana and Olli!! Their latest collection Villi Pohjola ( The wild Northland ) is out and once again fabulous.
---
Viime viikko oli kaikin puolin nihkeä, mutta nyt on taas potkaistu syksy vauhdilla käyntiin ja katsastettu Habitarea. Bongasin monta hyvää uutta juttua mutta aloitan kestosuosikkieni Saanan ja Ollin uusimmalla mallistolla Villi Pohjola. Jälleen kerran pohjoisen metsät ja mökkimaisemat ovat jalostuneet hienoksi mallistoksi jonka tuotteita saa graafisen mustana ja  syvän vihreän sävyisenä.

Saturday 7 September 2013

Maija Louekari book coversDesigner Maija Louekari who is best know for her works for Marimekko has illustrated a series of book covers for Bonnier. Books are available in here.
---
Maija Louekari joka tunnetaan parhaiten Marimekolle tehdyistä kankaista, on kuvittanut hauskasti 70-luvun hengessä kannet neljään Ruotsissa uudelleen julkaistuun klassikkoteokseen. Jokainen kirjoista käsittelee jollain tavalla naisen maailmaa ja oikeuksia. Pokkarit on julkaissut Bonnier ja kirjoja myy mm. Adlibris. Hyvä Maija!