Monday 28 September 2015

Saana ja Olli for Finarte
Saana ja Olli ovat tehneet Finartelle tyylikkään ja oman näköisensä puuvillamattomalliston, johon kuuluu useita eri kuoseja ja eri kokoisia mattoja. Kaikki Finarten printtimatot on painettu käsin kierrätetylle puuvillamatolle, jonka raaka-aine tulee tekstiiliteollisuuden leikkuujätteestä.
---
Designers Saana and Olli have designed a new series of Scandinavian inspired minimalistic rugs for Finarte.

Photos Suvi Kesäläinen

Wednesday 16 September 2015

Mattotaidetta

Nämä hienot matot eivät ole ihan tavallisia mattoja vaan Hollantilaisen We make carpets-ryhmän teoksia. Kaukaa matoilta näyttävät kokonaisuudet on koottu arkipäiväisistä esineistä kuten pyykkipinnoista, pesusienistä tai kahvikapseleista. Kolmen hengen ryhmä on järjestänyt useita näyttelyitä eri puolilla Eurooppaa ja hienoja mattoja on nähty myös koristamassa tavaratalojen näyteikkunoita ja julkisia tiloja. Kekseliästä ja varmasti myös hauskaa!
---
These are no ordinary carpets but art by Dutch collective named We make carpets. Colourful patterns are actually formed with ordinary daily objects such as clothes pins, rubber bands, sponges or even fireworks. 

Wednesday 9 September 2015

Unveiled in Habitare
Tänään alkoi Habitare ja onhan siellä taas vaikka mitä nähtävää! Kiinnostavin osa on jälleen Ahead-alue ja siellä nuorten suunnittelijoiden ja opiskelijoiden työt. Hienoa jälkeä on tehnyt mm.uusi Unveiled-näyttelykollektiivi joka koostuu viime vuonna Lahden Muotoiluinstituutista valmistuneista nuorista muotoilijoista. Hienoista töistä esiin nousevat mm. syöttötuoli ja hauskat pikkulipastot. Kokonaisuus on nähty myös Berliinissä viime keväänä.
---
Habitare design fair started today in Helsinki. There are once again many interesting things to see including many designs from promising young designers. Unveiled is a project of furniture design students from Lahti. 

Thursday 3 September 2015

Valoa syksyynMuuto on julkaissut syksyksi kaksi uutta valaisinta. Jens Fagerin suunnittelema Grain yhdistää tyylikkäästi minimalistisen muodon ja uudet ekologiset materiaalit. TAF Arkkitehtien Ambit-valaisin taas on klassinen kupuvalaisin alumiinikuvulla. Molemmista on saatavana useita värejä.
---
Muuto has released two new pendant lights: Grain by Jens Fager and Ambit by TAF Architects. Both will be future classics for sure.