Tuesday 19 November 2013

Villas of Kruunuvuori
Here is a tip for a great day walk in Helsinki: Kruunuvuori is located in eastern Helsinki just next to Laajasalo. From the late 1800's to 1960 area was very popular summer vacation spot and several beautiful villas were built. Now the very same area is abandoned ghost town with only few houses remaining. There is very little left from the past glory but the visit is very interesting and moving look into Helsinki's past.

To get to Kruunuvuori, take bus number 88 from Herttoniemi metro station to Kaitalahti. From the last stop walk street called Päätie all the way to the end, turn right and start walking into the forest behind a yellow gate. You will pass a bond and soon the first villas will start to appear.
---

Nyt tulee huikea retkivinkki: Tein viikonloppuna ystävän ja lasten kanssa retken Helsingin Kruunuvuoreen katsomaan vanhaa hylättyä huvila-aluetta ja kylläpä olikin kiinnostava reissu. Lasten mielestä täyttä kummitusmatkailua !

Itä-Helsingissä, Laajasalon kupeessa sijaitseva metsäinen Kruunuvuori on vanhaa huvila-aluetta, jonka huviloista vanhimmat ovat todennäköisesti jo 1800-luvulta. Alueen varsinainen kukoistuskausi kesti 1920-luvulta 1960-luvulle ja tuolloin huvilat olivat lähinnä eliitin kesäpaikkoja. Rappeutuminen alkoi kun liikemies Aarne J.Aarnio osti alueen vuonna 1955 ja suunnitteli muuttavansa sen tuhansien ihmisten asuinalueeksi. Hanke ei kuitenkaan koskaan toteutunut ja villat alkoivat autioitua. Tällä hetkellä pystyssä on alle kymmenkunta rakennusta, joista suurin osa on täysin vajonnut tai romahtanut. Surullista mutta myös äärimmäisen kiehtovaa. Villoissa on näkyvissä jännittävällä tavalla talojen anatomia ja koko alueella on aavemainen, pysähtynyt tunnelma. Verhot heiluvat rikkimenneissä ikkunoissa ja sisällä taloissa näkyy siellä täällä huonekaluja. Tunnelmaa on vaikea kuvailla mutta se kannattaa ehdottomasti kokea vielä ennen kun Helsinki muuttaa alueen moderniksi asuinalueeksi.

Kruunuvuoreen pääsee Herttoniemen metroasemalta bussilla numero 88. Kävele bussin päätepysäkiltä Päätien loppuun, ja tulet metsän reunaan. Jatka oikealle ja keltaisen puomin takaa polkua ylös mäkeen. Kulje eteenpäin kunnes reitti kiertää metsälammen ja pian ensimmäiset raunioituneet talot alkavat näkyä.


Thursday 14 November 2013

Art of Clare Rojas
Colourful and geometric work by California based artist Clare Rojas are appealing. Here in Finland, in the middle of the darkest time of the year, a little color wouldn't hurt...
---
Nyt pitää saada väriä keskelle harmautta! Kalifornialaisen Clare Rojasin maalaukset leikittelevät hauskasti väripinnoilla ja muodoilla. 

Saturday 9 November 2013

Brick masterpiece
This great brick building is in Duisburg, Germany and it houses the NRW State Archive, which will become the largest archive in Germany. The house shaped tower has been built on top of an old warehouse structure. The unusual building is designed by Ortner & Ortner of Germany and Austria.
---
Erilaiset tiilipinnat ovat viime aikoina alkaneet miellyttää silmää ja sattumalta löytyi maailmalta tämä aivan mieletön tiilirakennus. Kyseessä on Saksan suurimpiin kuuluva kansallisarkisto Duisburgissa. Upean tiilisen lisärakennuksen vanhan  tehdasrakennuksen päälle on suunnitellut Saksalais-Itävaltalainen arkkitehtitoimisto Ortner & Ortner ja uuden osan tiilipinta on tehty vanhaa mukaillen. Wau, sanon minä!

Thursday 7 November 2013

Ghost plantAn odd plant moved to our house as a result of bloggers meeting in September. The plant is called Corokia Cotoneaster or ghost plant and it originates from New Zealand. I don't know if it will survive our dark, long winter but for now it is looking good.
---
Taannoisen blogitapaamisen myötä meille muutti outo kukka. En ole mikään sisäkasvien suuri ystävä tai varsinkaan niiden tunnollinen hoitaja ja siksi olen hieman huolissani tästä yksilöstä. Luin nimittäin netistä että kysymyksessä on Corokia Cotoneaster eli kummituspensas (sopii hyvin näin Halloweenin jälkeen). Upean näköinen pensasmainen kasvi on kotoisin Uudesta-Seelannista ja tarvitsee talvellakin suoraa auringonvaloa.... Niinpä niin, en tiedä mitkä sen mahdollisuudet ovat näillä leveysasteilla ja varsinkin meillä, mutta kaunis se on ainakin. Kiitos Huiskula! (*Blogiyhteistyö)

Saturday 2 November 2013

Happy Halloween!


This weekend is a party weekend. Happy Halloween everyone!
---
Tämä viikonloppu on juhlia täynnä... ihania, kammottavia naamiaisia ja muita kekkereitä. Hyvää Halloweenia vaan kaikille!