Friday 14 November 2014

Forest greetings by Teemu Järvi
These bears, foxes and rabbits can now be seen in a more urban environment when exhibition Forest greetings by wild life illustrator Teemu Järvi is currently on display in Papershop, Fredrikinkatu 18, Helsinki. Open until January 10th, 2015.
---
Taitavan eläinaiheiden kuvittajan Teemu Järven hienoja töitä pääsee nyt ihailemaan hieman urbaanimmassa ympäristössä. Forest greetings -näyttely on avoinna 10.1.2015 asti Papershopissa, osoitteessa Fredrikinkatu 18, Helsinki.

Kuvat: Unto Rautio

Thursday 30 October 2014

Erik Olovsson calendar


Our household relies on Erik Olovsson's year calender. We've had his calendars for several years now and why change since it works? The wall calendar for 2015 is now available and there are some nice new calendars too.
---
Meillä on vannottu tämän kätevän Erik Olovssonin seinäkalenterin nimeen jo muutava vuosi ja nyt on aika taas tilata uusi ensi vuodelle. Kätevässä kalenterissa koko vuoden ja tulevat kuukaudet näkee kerralla ja kiva ulkonäkö on tietysti plussaa. Ensi vuodeksi malleja on tullut muitakin joten kannattaa käydä katsomassa. 

Friday 24 October 2014

Cardboard pastry

I like when people get crazy ideas and just go ahead and do them. I found these cardboard pastry photos by Glen Gyssler via Fubiz - what a simple, playful idea.
---
On aina kiinnostavaa kun ihmiset saavat yksinkertaisia ja vähän outoja luovia ideoita. Tässä on yksi sellainen ja kyllä toimii. En juurikaan leivo mutta pahvista voisin minäkin ruveta leipomaan... Kuvat on ottanut amerikkalainen valokuvaaja Glen Gyssler.

Via Fubiz

Sunday 12 October 2014

Autumn colours
I've said this before, but there's something magical about autumn. Yesterday I did a long walk in a place I know well and was once again so fascinated by nature's colours: So many different tones of yellow, grey and brown. How beautiful!
---
Eilen oli upea aurinkoinen syyspäivä ja tein kävelyretken minulle tutussa ja hienossa paikassa. Syksyssä ja sen väreissä on jotain niin maagista. Kuollut luonto on täynnä upeita eri ruskean, harmaan, okran ja oranssin sävyjä. Maailma kuin maalaus!

Tuesday 7 October 2014

Samuji Fall 2014

Samuji's fall collection is full of autumn colours, super nice coats and warming knits. I also love the feel of the stunning photos taken in Visavuori by Niko Mitrunen.
---
Samujin syksyn kokoelma on täynnä toinen toistaan ihanampia takkeja ja neuleita. Ja ihanat ovat myös kuvat ! Ne on otettu tunnelmallisessa Visavuoressa ja kuvaajana on ollut Niko Mitrunen.

Friday 3 October 2014

New vintage chair


Why is it so that when you have a house full of chairs, you can always make up an excuse to buy one more? This beauty is chair 441 by Finnish designer Risto Halme and made in the early 60's. I found in a web auction and couldn't resist.
---
Jostain syystä tuoli on aina helppo ostos. Meillä on talossa tuoleja jo aivan tarpeeksi, mutta silti en voinut vastustaa tätä kaunokaista. Nettihuutokaupasta huokeaan hintaan huudettu Risto Halmeen 441-teak tuoli on suomalainen klassikko 60-luvun alusta. Kevyt tuoli on suunniteltu kodin yleiskäyttöön ja siinä virassa se saa palvella meilläkin.

Friday 26 September 2014

Moomin by Ivana Helsinki
Fashion brand Ivana Helsinki has published a collaboration project with Moomin characters.  Lovely collection consists of jackets, knits, dresses and tops. The line will make its international debut in Tokyo Fashion Week next month. The first pieces of the Moomin by Ivana Helsinki collection will be available for pre-order in October 2014 on Ivana Helsinki’s online store.
---
Täytyy sanoa, että hieman jännitin että mitä syntyy Ivana Helsingin ja Muumikuosien yhdistelmästä mutta hyvä siitä tuli. Mallistossa on neuleita, takkeja ja printtimekkoja joissa nähdään sekä Tove Janssonin alkuperäiskuvituksia että Muumi-aiheista inspiraationsa saaneita Ivana Helsigin omia kuoseja. Mallisto on ennakkotilattavissa verkkokaupasta lokakuussa mutta varsinaisesti se tulee myyntiin keväällä 2015.

Tuesday 23 September 2014

New from Therese SennerholtLovely new posters from Therese Sennerholt.
---
Therese Sennerholtilta on ilmestynyt ihania uusia sinistä ja mustaa yhdistäviä printtejä sekä perusruutua. Toimii, sanon minä!

Thursday 18 September 2014

Jean Paul Gaultier for Lindex
Tiesittekö, että Lindexiltä on tulossa pian yhteistyössä muotijätti Jean Paul Gaultierin kanssa tehty mallisto? Se tulee myyntiin 8.lokakuuta valikoituihin Lindex-myymälöihin ja osoitteeseen lindex.com. Jean Paul Gaultier-mallistoon kuuluu naisten-, lasten- ja alusvaatteita sekä asusteita. Ja mikä hienointa, malliston myyntituotosta kymmenen prosenttia lahjoitetaan Syöpäsäätiön Roosa-nauha rahastoon.
---
Lindex is launching their collection with fashion giant Jean Paul Gaultier on October 8th here in Finland. Collection includes clothes for women and children and lingerie and accessories. Ten percent of the sales profit will go to Pink Ribbon campaign.

Monday 15 September 2014

Busy Design Week(end)

Viimeiset kaksi viikkoa ovat aina vuoden kiireisimpiä. Design Week on niin täynnä tapahtumia että pakostakin osaan ei vaan millään ehdi. Eilen ehdimme sentään Teurastamolla järjestettyyn lastentapahtumaan jossa sai osallistua valkoisen legokaupungin rakentamiseen ja Muotoilukoulu Liikkuvan Linnan muotoilutyöpajaan. Hauskaa oli!
---
Last two weeks have been very busy. Helsinki Design Week introduces so much design in so many different events that it is almost impossible to see it all. Yesterday we visited the children's weekend at the Abbatoir and participated in building the big white Lego city!

Sunday 31 August 2014

Muuto newsMuuto continues to keep their simple yet elegant look in everything they make. Latest newcomers are Push-coffee maker by Mette Duedahl and Grip-candle holder in four different colours by Jens Fager.
---
Muuto pitää tyylikkään pelkistetytn linjansa kaikessa mitä tekee. Syksyn pientavaroiden uutuudet ovat Mette Duedahlin ihastuttava Push-kahvinkeitin ja metalliset Grip-kynttilänjalat jotka on suunnitellut Jens Fager. Molemmissa on jälleen kerran tyyli kohdillaan!

Wednesday 13 August 2014

Flower power in GreenbrierThis gorgeous fashion editorial is made by fashion photography team Juco, Julia Galdo and Cody Cloud for Ny Mag's The Cut. What's most intriguing is that the set is actually a real hotel. Greenbrier Hotel in located in White Sulphur Springs in West Virginia and decorated by American interior designer Dorothy Draper. She was a know for her grandiose style and as you can see, she most certainly wasn't a minimalist!
---
Nämä syötävän hienot muotikuvat ovat tehneet amerikkalaiset Julia Galdo ja Cody Cloud jotka muodostavat yhdessä tiimin Juco. Mahtavinta ja hienointa jutussa on se että upeat tilat eivät ole lavastusta vaan Yhdysvalloissa, White Sulphur Springsissä sijaitseva loistohotelli Greenbrier. Se rakennettiin alunperin vuonna 1858 ja on toiminnassa edelleen. Sen yltäkylläisen sisustuksen on suunnitellut Amerikkalainen sisustussuunnittelija Dorothy Draper, joka tuli tunnetuksi runsaasta ja näyttävästä tyylistään. Ei todellakaan mikään minimalisti! Huikeaa!

Photos by Juco
Found via Trendland

Friday 8 August 2014

Porcelain dairy bottles


These lovely dairy bottles by Revisions Design came all the way from US. They are handmade from unglazed porcelain and can be used as a vase or as decoration. Perfect for our kitchen!
---
Meidän keittiössä komeilee nyt kaksi amerikkalaista. Lasittamattomat, posliiniset pullot tulivat Atlantin takaa ja ne on tehty vanhojen maitopullojen mallin mukaan. Revisions Designin valmistamat pullot sopivat hyvin sekä maljakoiksi että koristeeksi. Meillä niissä on ollut jo kesän kukkia ja nyt ne koristavat keittiötä.

Wednesday 6 August 2014

Studio Esinam
Since there is not much travelling in sight at the moment, at least I can dream about these lovely city prints by Swedish Studio Esinam.
---
Kesän osalta matkustelut on nyt matkusteltu ja työt taas alkaneet ! Haaveilla silti saa ja pitää. Seuraavaksi toiveissa on kaupunkimatka ja ensi apua haaveisiin ovat nämä hienot Ruotsalaisen Studio Esinamin kaupunkijulisteet. Tokio tai Pariisi, tai molemmat...

Friday 25 July 2014

Tampere shopping


Summer is a perfect time for short and longer travelling. Here are few shopping tips for those making a trip to Tampere this summer. Domdom ( Aleksis Kiven katu 30 ) is a small, lovely shop that started as a web shop and specializes in trendy, Nordic design. Almost across the street is a cute yarn store Kerä for all knitting fans.
---
Kesä on pienten ja suurten matkojen aikaa ja matkoilta löytyy aina ihania putiikkeja. Tampereen reissulla oli pakko käydä katsastamassa verkkokaupasta myös ihan 'oikeaksi' kivijalkamyymäläksi laajentunut Domdom joka oli ehdottomasti visiitin arvoinen. Mukaan tarttui yksi kuvioiduista puurasioista ja paljon muutakin ostettavaa olisi ollut. Melkein vastapäätä samalla kadulla sijaitsee suloinen lankakauppa Kerä, jonka ihanat langat houkuttavat neulomaan.

Sunday 6 July 2014

Charm of the summer and vintageSummer is finally here and it's my excuse for being a lazy blogger during past few weeks. There is just so much more to do when the weather is great. These pictures are from a visit to an old house that I know so well. It feels like the time has stopped there and so many interesting objects tell stories of past decades.
---
Kesällä pitää nauttia kesästä ja vetoan siihen myös blogihiljaisuuden suhteen. Tiedän, että olen ollut laiska blogin pitäjä viimeisen kuukauden mutta kesä ja loma vaan ovat niin täynnä kaikkea muuta. Se on kesä nyt! Tässä kuvia parin päivän takaa talosta joka on minulle niin kovin tuttu ja jossa aika tuntuu pysähtyneen. Kyllä vintagessa ja vanhassa on oma viehätyksensä!

Sunday 1 June 2014

Samuji pineapplesFinnish fashion label Samuji has started a project together with Women's Bank, an organisation that helps women in developed countries. Designer Erja Hirvi has designed a lovely pineapple pattern to Samuji bags and purses. Part of the sales profit will be donated to Women's Bank.
---
Samuji on aloittanut yhteistyön Naisten Pankin kanssa ja tuloksena on syntynyt tyylikäs ja hauska pikkulaukkujen sarja. Laukkujen ananaskuosin on suunnitellut Erja hirvi. Osa myynnin tuotosta lahjoitetaan Naisten Pankille joka tukee naisten työllistymistä kehitysmaissa.

Wednesday 28 May 2014

Outdoor living
Our daily life has moved outdoors. Summer in Finland is short and you must enjoy it while you can. Last weekend the weather was great and we had a first glimpse of what the summer will be like. Now looking forward to more of that!
---
Kesällä tuntuu että tilaa tulee puolet lisää kun voi muuttaa pihalle ja terassille. Viime viikonloppuna päästiin ensi kertaa tänä vuonna nauttimaan upeista keleistä ja nyt odotellaan kylmässä hytisten niitä lisää. Hankittiin vihdoinkin myös grilli vaikkei kovia grillaajia ollakaan. Ikean musta hiiligrilli ei vie paljon tilaa ja on yksi markkinoiden parhaimman näköisistä. Ja kun aikuiset grillasivat, lapset tekivät ihan omia keitoksia....